Επικοινωνία

Επικοινωνία

  ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  Πώς να έρθετε στο ξενοδοχείο

  Η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη μέσω των εθνικών οδών είναι ευχάριστη και απλή. Μπορεί κανείς να επιλέξει την πρόσφατα ολοκληρωμένη Εθνική οδό Αθηνών-Καλαμάτας ή να στρίψει δεξιά πριν την Τρίπολη στην έξοδο Σπάρτη/Τεγέα και να ακολουθήσει την παλιά εθνική οδό. Από τη Σπάρτη μέχρι τη Μονεμβασιά οι τοπικές οδοί έχουν καλή σήμανση και περνούν μέσα από τα όμορφα τοπία της Λακωνικής γης. Εκτός από το Ι.Χ. μπορεί κανείς να έρθει στη Μονεμβασιά με το ΚΤΕΛ από το σταθμό του Κηφισού και με επιλεγμένα ταξί για τα οποία μπορούμε να σας ενημερώσουμε.

  Φτάνοντας στη Μονεμβασιά, διασχίζει κανείς το νέο χωριό και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο προς το βράχο της Μονεμβασιάς, περνώντας τη γέφυρα. Ο δρόμος αυτός καταλήγει μπροστά από την πύλη του Κάστρου. Δεδομένου ότι αυτοκίνητα δεν μπαίνουν μέσα στο Κάστρο παρά μόνο οι πεζοί, είναι καλύτερα να οδηγήσει κανείς μέχρι την πύλη, να αφήσει εκεί τα πράγματα με το συνοδηγό και μετά να παρκάρει κατά μήκος του δρόμου. Αυτή είναι η μόνη δυνατότητα στάθμευσης κοντά στο Κάστρο. Είναι δωρεάν και θέμα τύχης να βρεθεί θέση κοντά στην Πύλη του Κάστρου. Διαφορετικά μπορεί κανείς να παρκάρει στο νέο χωριό, όπου ο χώρος είναι λιγότερο περιορισμένος και να πάρει το λεωφορειάκι που εκτελεί τη διαδρομή νέο χωριό-Κάστρο κάθε μισή ώρα. Η στάση για το λεωφορειάκι είναι στο μοναδικό περίπτερο, στην αρχή της γέφυρας.

  Αφού μπείτε στο Κάστρο, μπορείτε να φτάσετε στο ξενοδοχείο ακολουθώντας τα ταμπελάκια “Theophano art hotel”. Μόλις μπείτε στην Πύλη και βρεθείτε στο κεντρικό καλντερίμι, θα δείτε αμέσως δεξιά σας ένα μονοπάτι να κατηφορίζει και ταμπελάκι “Theophano art hotel” ακολουθήστε το, στο δρόμο σας θα βρείτε και άλλα ταμπελάκια που θα σας οδηγήσουν στο ξενοδοχείο. Αυτή η διαδρομή θα σας πάρει περίπου 10 λεπτά. Το Theophano art hotel βρίσκεται στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, μπροστά από τα τείχη που βλέπουν στη θάλασσα, στο νότιο μέρος του οικισμού.

  Αν έχετε πολλές και βαριές αποσκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους αχθοφόρους που εξυπηρετούν το Κάστρο, με φιλοδώρημα από 5 Ευρώ. Όταν είναι διαθέσιμοι, οι αχθοφόροι, περιμένουν στην Πύλη του Κάστρου με τα καροτσάκια τους. Οι ώρες που εργάζονται είναι από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα.